Vi har åbent til kl. 16.00

Spørgsmål? Vi hjælper dig! 70 60 62 62

Åbent til 16.00

Samlelån

Et samlelån er til dig, der vil spare penge og have et overblik over din gæld.

Færdiggør en gratis ansøgning på få minutter og få personlige tilbud fra op til 15 banker.

Når du samler dine lån, får du typisk en lavere rente, som sikrer dig en besparelse.

Vi har 13 års erfaring i at hjælpe med at samle lån, og vi kan også hjælpe dig.

Start din ansøgning nu og se, hvad du sparer.

300.000+ årlige ansøgninger

15 bankpartnere

Hurtigt og sikkert

Gratis og uforpligtende tilbud

300.000+ årlige ansøgninger

15 bankpartnere

Hurtigt og sikkert

Gratis og uforpligtende tilbud

Samlelån med Axo Finans


Et samlelån er en smart måde at spare penge på, hvis du har flere lån hos forskellige banker.

Vi har mere end 13 års erfaring med at hjælpe brugere i hele Norden til at spare penge gennem en sammenlægning af lån.

Du bruger vores platform til at indhente og derefter sammenligne tilbud på lån fra en lang række forskellige banker.

På den måde finder du let det billigste lån på markedet, og du slipper for at rende frem og tilbage mellem en masse banker.

Du kan helt gratis ansøge hos os om at samle dine lån, og bankerne vender lynhurtigt tilbage til dig med et svar.

Samlelån har mange fordele

Når du har taget beslutningen om at samle dine lån, er det vigtigt, at du ikke samler dine lån hos den første og bedste bank.

Forskellen på bankernes rente er nemlig stor, så der er både en økonomisk gevinst at hente ved at samle lån, men også i at sammenligne tilbud fra forskellige banker.

Det kræver heller ikke noget ekstra arbejde af dig at sammenligne tilbud på lån fra 15 forskellige banker, når du søger gennem os.

Kigger vi på, hvad du får ud af at få flere tilbud, er det en meget lille tidsmæssig investering, det kræver for at spare penge på din gæld.

Du sparer penge

Der er flere forskellige grunde til, at det er en god ide, at du samler dine lån, men den vigtigste er, at du sparer penge.

Derudover er der grundlæggende to årsager til, at du sparer penge ved at samle lån.

Samlelån med lav rente

Når du samler lån, går du fra at have forskellige lån, hvor din restgæld er fordelt på mindre lån til i stedet at have din restgæld på samlet i ét lån.

Selvom restgælden ved første øjekast er identisk, er det en fordel for dig, at du har en større, samlet restgæld.

Det skyldes, at langt de fleste banker tilbyder lavere rente på lån, når de løfter sig over en bestemt beløbsgrænse. Beløbsgrænsen er forskellig fra bank til bank, men ligger ofte mellem 30.000 - 70.000 kroner.

Det betyder for dig, at det er langt billigere at have ét lån på på 80.000 kroner end at have fire på 20.000 kroner, selvom det beløb du skylder, er nøjagtigt det samme.

En lavere rente på dit lån betyder selvfølgelig, at du kommer til at betale mindre hver måned, mindre i alt og i nogle tilfælde vil du samtidig være gældfri hurtigere.

Færre lån betyder færre gebyrer

Udover renten har de fleste lån også små, administrative gebyrer, som man betaler hver måned til banken for at have lånet.

Der er tale om relativt små beløb på mellem 20 til 50 kroner, men har du mange lån, så er det en udgift, der hurtigt løber op.

Det er måske ikke den største udgift for dig, men folk, der har seks, syv eller måske flere helt små lån, er det en markant besparelse, der er tale om.

Når du både får et lån med en lavere rente, og samtidig slipper af med en række gebyrer, så bliver der pludselig tale om en markant besparelse, der nemt løber op i flere tusind kroner om måneden.

Du får overblik over din gæld

Når du går fra at have to, tre eller flere lån til kun at have ét, er det også nemmere for dig at holde styr på, hvornår du er gældfri.

Du får en helt anden kontrol over din gæld, fordi du nemt kan følge udviklingen og afviklingen af gælden.

Afdrag mere uden ekstra omkostninger

Hvis du samtidig vil endnu hurtigere i bund med gælden, kan du omkostningsfrit afdrage endnu mere.

Har du flere lån, kan det godt være en del mere besværligt, fordi du bliver nødt til at sætte dig ind i, hvilket lån der er smart at betale af først. Det er naturligvis en del mere simpelt, når du kun har ét lån.

At have overblik over sin gæld betyder også, at du slipper en del økonomiske bekymringer, fordi du nemt kan holde øje med, hvor langt du er fra at være gældfri.

Du kan blive hurtigere gældfri

Ved at samle lån er det også muligt for dig at blive gældfri før tid.

Det skyldes de årsager, som er beskrevet ovenfor, men det er vigtigt at huske, at en sammenlægning af lån også kan hjælpe dig hurtigere af med din gæld - samtidig med at du sparer penge.

Gæld kan for mange være årsag til økonomiske svedeture og dårlig nattesøvn, og et samlelån kan derfor fjerne mange af dine økonomiske bekymringer.

Prøv vores fremragende service

Selvom vi er nystartet i Danmark, har vi i mere end 13 år hjulpet resten af Norden med at samle gæld og få mere luft i budgettet.

Det gør vi ved at hjælpe dig både før, under og efter din refinansiering, hvis du har nogle spørgsmål eller har brug for hjælp.

Du skal nemt kunne finde det bedste tilbud, og derfor sidder vi også klar til at svare på dine spørgsmål og hjælpe dig gennem alle stadier af din ansøgning.

Brugerne er rigtig glade for vores service, som de med over 4000 femstjernede anmeldelser på Trustpilot kalder for fremragende.

Det siger brugerne om Axo Finans

En ting er, hvad vi skriver om os selv, men det er langt vigtigere, hvad brugerne siger om os, derfor kan du læse nogle af de udtalelser, som vi har modtaget:

‘’Jeg var overrasket. Det er virkelig sjældent, at du møder så rare mennesker med en service, som du skal lede længe efter.’’ - Arne Jensen.

’Eneste låneformidler, der kunne hjælpe mig med at refinansiere kreditkortgæld. Axo Finans gav mig vejledning omkring at udfylde ansøgningen og øge mine chancer’’ - Mia Blomberg.

‘’Axo Finans har været gode til at hjælpe mig med at finde de bedste muligheder. Meget tilfreds med opfølgning gennem processen. ’’ - Johnny Syversen.

Ordentlig kreditvurdering

Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at man vælger et usikret lån fra en bank, når man låner penge, fordi det er billigere end de alternative långivere.

Samtidig kan du være sikker på, at bankerne foretager en grundig kreditvurdering, der sikrer, at du ikke optager et lån, der er for dyrt i forhold til din økonomi.

I Danmark samarbejder vi med 15 banker, der alle foretager en grundig kreditvurdering af din ansøgning, så du er sikker på, at du finder det billigste lån både nemt, hurtigt og sikkert.

15 tilbud på sammenlægning af lån

For at finde det billigste tilbud på samlelån på markedet er det vigtigt, at du får tilbud fra så mange banker som muligt.

På den måde er du sikker på, at du ikke har valgt det dyreste lån.

Når du laver en ansøgning via vores platform, får du tilbud fra op til 15 forskellige banker.

Det gør du, fordi vi er en del af LendMe, der er Danmarks største sammenligningsplatform for lån.

Sådan fungerer det

Når du færdiggør din ansøgning hos os, sender vi den til de 15 banker, der hver især vurderer ansøgningen ud fra deres egne interne kreditvurderingskriterier.

Efter det er gjort, sender de et tilbud tilbage til os, som du kan tjekke ud. Her vil du kunne se alle dine tilbud.

Du kan typisk se de første tilbud allerede efter få minutter, men vi anbefaler, at du venter med at vælge et tilbud til alle bankerne har svaret.

Sammenlign nemt dine tilbud

Ligeså snart dine tilbud er klar, kan du sammenligne dem med hinanden.

Her er det især renten, ÅOP og det samlede tilbagebetalingsbeløb, som du bør holde øje med.

Renten på samlelån

Renten på et samlelån er typisk lavere end på andre typer af usikrede lån.

Det skyldes, at der ofte er tale om større lån, der dermed har en generelt lavere rente, men samtidig har det også noget at gøre med bankernes risiko.

Hvis man tegner det lidt groft op, kan man sige, at jo bedre din økonomi er, jo lavere vurderer banken risikoen for, at du ikke betaler lånet tilbage, hvilket i sidste ende giver en bedre rente på lån.

Når du sammenlægger din lån, er der tale om at samle gæld, der allerede er optaget én gang, og som du betaler af på. Det viser banken, at der er mindre risiko for, at du ikke betaler dit lån tilbage.

Det har indflydelse på den endelige vurdering fra bankerne, og samtidig er det også en af årsagerne til, at renten på samlelån er lav.

ÅOP

Et lån består typisk af en række forskellige udgifter som rente, renters rente, etablering af lånet samt et administrationsgebyr.

Heldigvis er alle lån i Danmark udstyret med et tal, der hedder ÅOP, og som står for årlig omkostning i procent.

Her er alle lånets omkostninger regnet sammen, så du nemt kan se, hvor stor en procentdel af lånebeløbet, som du hvert år betaler for lånet.

ÅOP er en glimrende måde at sammenligne lån på, fordi du får alle omkostningerne regnet med, og derfor nemmere kan se, hvilket lån der er billigst.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis dine lånetilbud har forskellige løbetider, så er ÅOP mindre brugbar.

Samlet tilbagebetaling

Det samlede tilbagebetalingsbeløb er det beløb, som du i alt skal betale med alle udgifter indregnet over hele lånets løbetid.

Du har dermed det komplette overblik over, hvad du ender med at skulle betale for dit lån.

Det samlede tilbagebetalingsbeløb har også indregnet renters rente, men vælger du at afdrage mere på din gæld, end du egentlig behøver, bliver det samlede tilbagebetalingsbeløb mindre, og du bliver hurtigere gældfri.

Det samlede beløb er en god indikator for, hvad forskellige lån koster, og det kan aldrig blive dyrere end dobbelt så meget, som det lånte beløb.

Få det billigste samlelån

Det er vigtigt, at du sammenligner tilbud fra så mange banker som muligt, inden du låner.

Du kan ikke vide på forhånd, hvilken bank der har de bedste vilkår, da det afhænger af bankernes vurdering af din økonomi og ansøgning.

I stedet kan du nemt søge om samlelån hos 15 forskellige banker via os.

Du starter din ansøgning øverst på siden og besvarer derfra en række spørgsmål om din bolig, din indtægt og dine udgifter. Disse oplysninger modtager bankerne fortroligt og bruger til at vurdere, hvilke tilbud de kan give.

Når din ansøgning er færdig, er det bare med at vente på, at bankerne vender tilbage med dine personlige lånetilbud. Herfra er det op til dig at vælge det lån, som er mest interessant.

Det er altid fuldstændigt gratis og uforpligtende at indhente og sammenligne tilbud på lån. Er du blot nysgerrig, kan du derfor sagtens undersøge dine muligheder med en ansøgning.

Ofte stillede spørgsmål


Et samlelån er en låneform, hvor du låner et beløb, der svarer til din samlede gæld, og bagefter indfrier dine eksisterende lån. På den måde ‘samler’ du al din gæld i ét lån hos én bank.

Det giver besparelser på både rente og administrative omkostninger, fordi du får en lavere rente på din gæld, og samtidig skal du kun betale administration af ét lån i stedet for flere forskellige.

Uanset om du har to, syv eller flere lån, er det som regel en fordel at samle dem.

Et samlelån er et såkaldt usikret lån, hvilket betyder at banken ikke har sikkerhed i nogle af dine værdier.

Det egner sig godt til at indfri andre usikrede lån som forbrugslån eller privatlån, men kan også bruges til at indfri banklån, billån eller i nogle tilfælde studiegæld.

Når du lægger dine eksisterende lån om til et samlelån, betaler du ikke noget for at indfri dine andre lån.

Dog skal du betale et etableringsgebyr hos den bank, som du laver et samlelån hos.

Dette etableringsgebyr koster typisk mellem 1-3% af det samlede lånebeløb, men nogle banker har også et fast gebyr uanset størrelsen på dit samlelån.

Du kan spare penge, hvis du indhenter tilbud på samlelån fra flere forskellige banker på én gang.

Du kan omlægge dine lån ved at få tilbud fra banker, der svarer til den samlede restgæld på dine eksisterende lån.

Når du er endeligt godkendt til lån, kontaker enten dig eller banken dine kreditorer og indfri dine lån. Det kræver, at du underskriver en fuldmagt digitalt.

Du kan selv indfri dine lån ved at få oplysninger på, hvordan du indbetaler pengene hos dine kreditorer. Typisk sker det ved en almindelig bankoverførsel til bankens konto.

Hvis du er registeret i RKI eller Debitor Registret, kan det være meget svært at blive godkendt til et samlelån.

Det samme gælder, hvis din privatøkonomi ikke er stærk nok til at bære, hvad der teknisk set er et nyt lån. Bankerne kigger på din økonomi, men hvis de vurderer, at du eksempelvis har et for lavt rådighedsbeløb, så må de ifølge gældende regler ikke godkende dig til et lån.

Det kan virke forkert, fordi du måske kan spare penge ved at samle din gæld, men har du stor gæld, minimal indtægt og et lavt rådighedsbeløb, kan det betyde, at du ikke kan få et samlelån.

I stedet bør du undersøge dine muligheder hos en uafhængig gældsrådgiver, der kan hjælpe dig med at optimere din økonomi, så du senere hen kan blive godkendt til et samlelån.

Det koster ikke noget at indfri usikrede lån.

Hvis du vil indfri eksempelvis et forbrugslån, kviklån, banklån eller privatlån koster det ikke noget.

Hvis du vil indfri et sikret lån, som et realkreditlån eller et sikret billån, kan der være en udgift forbundet ved at indfri lånet før tid.